ΗΜΕΡΙΔΑ ΠΑΙΔΙΑΤΡΙΚΗΣ ΣΤΟ ΜΠΕΛΛΩΝΕΙΟ | ΔΗΜΟΣ ΘΗΡΑΣ
Ηµεροµηνία ∆ηµοσίευσης
25/10/2016
Χρήστης Καταχώρησης
Administrator
Φορέας
Δήμος Θήρας
Υπηρεσία
Τίτλος
ΗΜΕΡΙΔΑ ΠΑΙΔΙΑΤΡΙΚΗΣ ΣΤΟ ΜΠΕΛΛΩΝΕΙΟ
Τοποθεσία
Μπελλώνειο Πολιτιστικό Κέντρο
Ημερομηνία Εκδήλωσης
29/10/2016
Τομείς Ενδιαφέροντος

Ημερίδα παιδιατρικής θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 29 Οκτωβρίου 2016 στο Μπελλώνειο Πολιτιστικό Κέντρο, με ώρα έναρξης στις 18.00 το απόγευμα.

Η ημερίδα αποτελεί διοργάνωση του Δήμου Θήρας, ενώ επιστημονική υπεύθυνη είναι η κα Ρώμα Ελευθερία, Ομότιμος Καθηγήτρια Παιδιατρικής Γαστρεντερολογίας στην Α’ Παιδιατρική Κλινική του Πανεπιστημίου Αθηνών.

Τα θέματα που θα συζητηθούν αφορούν καθημερινά προβλήματα που αντιμετωπίζουν τα παιδιά και οι έφηβοι και για τα οποία πρέπει να είναι σωστά ενημερωμένοι γονείς, εκπαιδευτικοί αλλά και όλοι οι πολίτες.

Το πρόγραμμα των ομιλιών έχει ως εξής:

Η διατροφή του παιδιού: Θεμέλιος λίθος της υγείας για όλη τη ζωή του,

Ελευθερία Ρώμα-Γιαννίκου, ομ.Καθηγήτρια Παιδιατρικής Γαστρεντερολογίας Πανεπιστημίου Αθηνών, Επιστημονική Διευθύντρια Παιδογαστρεντερολογικού Τμήματος Παίδων «Μητέρα».

Εμβόλια : Απαραίτητη παρέμβαση για την πρόληψη νοσημάτων,

Καλλιόπη Καραμολέγκου, Παιδίατρος, τ. Δ/ντρια ΕΣΥ της Α΄Παιδιατρικής Κλινικής Πανεπιστημίου Αθηνών, Νοσοκομείο Παίδων «Αγία Σοφία», Msc Δημόσιας Υγείας, Εθνική Σχολή Δημόσιας Υγείας.

Αλλεργία: Μία νόσος με πολλά πρόσωπα,

Αικατερίνη Συρίγου, Συντονίστρια Διευθύντρια Αλλεργιολογικού Τμήματος «Παίδων και Ενηλίκων», Γενικό Νοσοκομείο ΝΘΑ Αθηνών «Η Σωτηρία».

Αρθρίτιδες στην παιδική ηλικία,

Ρουμπίνη Σμέρλα, Παιδορευματολόγος, Πανεπιστημιακή Υπότροφος Α΄Παιδιατρικής Κλινικής, Πανεπιστημίου Αθηνών.