Πρόγραμμα Ενημέρωσης και Πρόληψης Υγείας στα σχολεία του Δήμου Θήρας από την Ελληνική Καρδιολογική | ΔΗΜΟΣ ΘΗΡΑΣ
Ηµεροµηνία ∆ηµοσίευσης
13/05/2024
Χρήστης Καταχώρησης
ΑΝΑΠΛΙΩΤΗ ΦΛΩΡΑ
Φορέας
Δήμος Θήρας
Υπηρεσία
Επικοινωνία & Δημόσιες Σχέσεις
Είδος
Ανακοίνωση
Τίτλος
Πρόγραμμα Ενημέρωσης και Πρόληψης Υγείας στα σχολεία του Δήμου Θήρας από την Ελληνική Καρδιολογική
Α.Δ.Α.
Α.Δ.Α.Μ.
Τομείς Ενδιαφέροντος

Θήρα, Δευτέρα 13 Μαΐου 2024

 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

 

«Πρόγραμμα Ενημέρωσης και Πρόληψης Υγείας στα σχολεία του Δήμου Θήρας από την Ελληνική Καρδιολογική Εταιρεία».

 

Ο Δήμος Θήρας με κύριο στόχο την ενημέρωση και την εκπαίδευση από τη σχολική ηλικία στην υιοθέτηση υγιεινού τρόπου ζωής, προσκάλεσε την Ελληνική Καρδιολογική Εταιρεία, να πραγματοποιήσει -το αμέσως επόμενο διάστημα- ομιλίες στα σχολεία, για την πρόληψη από τα Καρδιαγγειακά Νοσήματα.

Με την έγκριση του Υπουργείου Παιδείας, οι Καρδιολόγοι-μέλη της ΕΚΕ, ο κ. Βασίλης Νομικός και η κυρία Ανθή Πλευριτάκη, θα ενημερώσουν τους μαθητές μέσα στις σχολικές αίθουσες για τους παράγοντες κινδύνου καρδιαγγειακών νόσων και θα απαντήσουν στα ερωτήματα των μαθητών.

Η θεματολογία των παρουσιάσεων εντοπίζει στην ενημέρωση για τους παράγοντες κινδύνου Καρδιαγγειακών Νόσων, την αποφυγή του καπνίσματος και της παχυσαρκίας καθώς και άλλες σημαντικές γνωστές και άγνωστες επιπτώσεις στην υγεία και την ποιότητα ζωής παιδιών και εφήβων. Οι παρουσιάσεις έχουν εγκριθεί από το Ινστιτούτο Εκπαιδευτικής Πολιτικής.

Εκτός από τις παρουσιάσεις, έχουν δημιουργηθεί από την ΕΚΕ εξειδικευμένα ηλεκτρονικά φυλλάδια που εγκρίθηκαν και αυτά από το Ινστιτούτο Εκπαιδευτικής Πολιτικής ειδικά για το σκοπό αυτό.