Η ΣΑΝΤΟΡΙΝΗ ΣΤΗ ΔΙΕΘΝΗ ΕΚΘΕΣΗ ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ WORLD TRAVEL MARKET – ΛΟΝΔΙΝΟ 7-9/11 | ΔΗΜΟΣ ΘΗΡΑΣ
Ηµεροµηνία ∆ηµοσίευσης
15/11/2016
Χρήστης Καταχώρησης
Administrator
Φορέας
Δήμος Θήρας
Υπηρεσία
Δ/ΝΣΗ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ, ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ & ΜΕΡΙΜΝΑΣ > Γραφείο Τουρισμού, Ναυτιλίας & Απασχόλησης
Είδος
Δελτίο Τύπου
Τίτλος
Η ΣΑΝΤΟΡΙΝΗ ΣΤΗ ΔΙΕΘΝΗ ΕΚΘΕΣΗ ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ WORLD TRAVEL MARKET – ΛΟΝΔΙΝΟ 7-9/11
Α.Δ.Α.
Α.Δ.Α.Μ.
Τομείς Ενδιαφέροντος

Δυναμική και φέτος η παρουσία της Σαντορίνης στην World Travel Market που πραγματοποιήθηκε στο Λονδίνο από τις 7 έως και τις 9 Νοεμβρίου 2016.

Στο ιδιαίτερα εντυπωσιακό περίπτερο της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου, ο  Δήμος Θήρας έδωσε το παρόν προωθώντας το νησί και παρουσιάζοντας τα τοπικά μας προϊόντα.

 Η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου συμμετείχε με ένα περίπτερο νέου concept. ´Ένα διώροφο σπίτι με αρκετά στοιχεία από το ελληνικό καλοκαίρι και την ελληνική γαστρονομία όπου κάθε νησί της περιφέρειας είχε έναν πάγκο με τοπικά προϊόντα. Παράλληλα μεγάλα video banners στην κορυφή του περιπτέρου και ένα video wall στο βάθος μετέδιδαν εικόνες από όλα τα νησιά, με ιδιαίτερη έμφαση και πόλο έλξης τη Σαντορίνη. Στον χώρο υπήρχαν και τοπικά προϊόντα που μπορούσε κάποιος να δοκιμάσει. Παράλληλα οι επισκέπτες της έκθεσης έπαιρναν μία πρώτη γεύση από την Περιφέρεια με την είσοδο τους καθώς η Σαντορίνη δέσποζε στo μεγάλο videobannerτης εισόδου (πυραμίδα).

Δυναμικό παρόν έδωσε όμως και ο επιχειρηματικός κόσμος του νησιού στην έκθεση, με πάνω από 10 εκπροσώπους φορέων και επιχειρήσεων του νησιού, πραγματοποιώντας συναντήσεις και επαφές για την προώθηση του τουριστικού μας προϊόντος του. Παράλληλα πραγματοποιήθηκαν συναντήσεις με εταιρείες και επιχειρήσεις του τουριστικού κλάδου απ’ όλο τον κόσμο αλλά και με αρκετά μέσα επικοινωνίας που έδειξαν ιδιαίτερο ενδιαφέρον για το νησί μας.

Το περίπτερο επισκέφτηκε η υπουργός Τουρισμού κα Έλενα Κουντουρά με τον Γενικό Γραμματέα του ΕΟΤ κο Δημήτρη Τρυφωνόπουλο, ο Περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου κ. Γεώργιος Χατζημάρκος καθώς και η Αντιπεριφερειάρχης Τουρισμού κα. Μαριέττα Παπαβασιλείου.

Η έκθεση World Travel Market  αποτελεί το κορυφαίο παγκόσμιο γεγονός για την ταξιδιωτική και τουριστική βιομηχανία. Η προσέλευση στην έκθεση ήταν σύμφωνα με τους διοργανωτές κατά 30% αυξημένη σε σχέση με πέρυσι, με πάνω από 50.000 επαγγελματίες να την επισκέπτονται και αυτή την χρονιά.

Το Δήμο Θήρας εκπροσώπησαν η κα Κρυσταλλία Παπαοικονόμου και ο κος Λουκάς Μπελλώνιας.